Formació professional DUAL


Què és l’FP DUAL?

Amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del mercat laboral, la formació professional dual aposta per augmentar la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes.

L’alumne rep part de la formació en el centre de formació professional. L’altra part l’obté mitjançant les activitats formatives i productives en l’empresa. La flexibilitat organitzativa de la formació professional permet acordar, mitjançant un conveni entre el centre i l’empresa, aquesta distribució de la formació.

L’estada a l’empresa es divideix en dues fases:

  • En la primera, l’alumne s’hi incorpora per realitzar unes pràctiques i adaptar-se al funcionament de l’empresa.
  • En finalitzar aquest període, s’inicia l’estada remunerada en modalitat de contracte o de beca, atenent als criteris d’accés prèviament acordats entre l’empresa i el centre de formació.

La col·laboració entre el centre i l’empresa es formalitza mitjançant un conveni de col·laboració amb empreses de diferents sectors.

Avantatges de la FP DUAL

Per a l’empresa

  • recuperar el model d’aprenent garantint una formació professional que millori la qualificació i el desenvolupament personal dels joves;
  • disposar de personal qualificat adaptat a les seves necessitats i format en el seus processos i cultura empresarial.

Per al centre

  • establir una major vinculació i coresponsabilitat entre el centre de formació professional i les empreses en el procés formatiu dels alumnes.

Per a l’alumne

  • compaginar la formació al centre i en una empresa del sector amb un contracte o beca;
  • desenvolupar el potencial professional; aprendre en situacions reals de treball;
  • adquirir experiència professional, i millorar l’ocupabilitat.

Durada de la estada a l’empresa

La durada de la formació en centres de treball serà normalment de 16-18 de setmanes aproximadament en un horari de 20 hores setmanals.

Més informació: https://projectes.xtec.cat/fpdual/

Contacte: fp@www.bernatelferrer.cat

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic en el botó OK, acceptes el processament de les teves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad