Cursos del SOC (FPO) gratuïts

Estudis postobligatoris

Els nostres cursos del SOC

Informàtica i comunicacions

FPO

Desenvolupament d’aplicacions amb tecnologia web (IFCD0210)

Administració i gestió

FPO

Operacions de gravació i tractament de dades i documents. (ADGG0508)

Els cursos del SOC són cursos de formació professional per a l’ocupació que ofereix el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) als treballadors i treballadores en actiu o en situació d’atur. Els cursos del SOC són gratuïts i tenen com a objectiu millorar les competències professionals i facilitar l’accés al mercat laboral.

Què són els cursos del SOC (FPO)?

Els cursos del SOC són cursos subvencionats pel SOC amb fons públics estatals i autonòmics. Els cursos del SOC es divideixen en dues modalitats: formació professional per a l’ocupació per a persones aturades i formació professional contínua per a persones en actiu. Els cursos del SOC cobreixen diferents sectors professionals i àmbits de coneixement, des de la informàtica i les comunicacions fins a la sanitat i els serveis socials.

Els cursos del SOC tenen una durada variable segons el contingut i el nivell del curs. Alguns cursos del SOC inclouen pràctiques professionals no laborals en empreses o entitats col·laboradores. Els cursos SOC també poden conduir a l’obtenció d’un certificat de professionalitat, que és un títol oficial que reconeix les competències professionals adquirides.

Com accedir als cursos del SOC (FPO)?

Per accedir als cursos del SOC cal complir uns requisits mínims segons la modalitat del curs i el perfil del sol·licitant. En general, els requisits són els següents:

 • Tenir 16 anys o més.
 • Estar empadronat o empadronada a Catalunya.
 • Estar inscrit o inscrita com a demandant d’ocupació al SOC (per als cursos per a persones aturades) o estar donat o donada d’alta en el règim de la Seguretat Social corresponent (per als cursos per a persones en actiu).
 • Tenir el nivell acadèmic o professional requerit pel curs.
 • No estar participant en un altre curs subvencionat pel SOC.

Per sol·licitar un curs del SOC cal consultar l’oferta formativa disponible al buscador de cursos, especialitats i centres de formació del web del SOC. Allà es pot trobar tota la informació sobre els cursos: contingut, durada, requisits, dates, horaris, lloc, etc. També es pot contactar amb el centre de formació que imparteix el curs per obtenir més informació o resoldre dubtes.

Per formalitzar la sol·licitud cal presentar la documentació necessària al centre de formació abans de la data límit establerta. La documentació pot variar segons el curs, però normalment inclou:

 • DNI o NIE
 • Targeta sanitària
 • Currículum vitae
 • Certificat d’estudis o títol acadèmic
 • Certificat d’inscripció com a demandant d’ocupació o vida laboral (segons el cas)
 • Altres documents que pugui requerir el curs

La selecció dels participants es fa segons uns criteris objectius establerts pel SOC i el centre de formació. Els criteris poden ser: ordre de sol·licitud, nivell d’ocupabilitat, perfil professional, etc. Els resultats de la selecció es publiquen al web del SOC i al centre de formació. Els participants seleccionats han de confirmar la seva assistència al curs i seguir les instruccions del centre de formació.

Quins són els avantatges dels cursos del SOC (FPO)?

Els cursos del SOC tenen molts avantatges per a les persones que volen millorar la seva formació i les seves oportunitats laborals. Alguns d’aquests avantatges són:

 • Són cursos gratuïts, sense cap cost per als participants.
 • Són cursos de qualitat, impartits per professionals experts i amb metodologies adaptades a les necessitats del mercat laboral.
 • Són cursos flexibles, amb diferents modalitats (presencial, online o mixta) i horaris (matí, tarda o nit) per facilitar la conciliació amb la vida personal i laboral.
 • Són cursos reconeguts, que poden donar accés a un certificat de professionalitat o a altres titulacions oficials.
 • Són cursos útils, que permeten adquirir o actualitzar coneixements i habilitats professionals demandats pel teixit empresarial català.
 • Són cursos orientats, que compten amb el suport i l’assessorament del SOC i del centre de formació per a l’orientació professional, la recerca de feina o el desenvolupament de projectes emprenedors.

Com trobar els cursos del SOC que més m’interessen?

Si vols trobar els cursos del SOC que més s’ajusten al teu perfil i als teus objectius professionals, pots fer servir el buscador de cursos, especialitats i centres de formació del web del SOC. Allà pots filtrar la cerca per diversos criteris: modalitat, sector, família professional, certificat de professionalitat, província, municipi, etc.

També pots consultar altres fonts d’informació sobre els cursos SOC, com ara:

 • El web Formación SOC, on trobaràs un catàleg de cursos gratuïts en Catalunya per a treballadors i treballadores en actiu o en situació d’atur.
 • El web SEPE Cursos Gratis, on trobaràs informació sobre els cursos SOC en Catalunya i altres comunitats autònomes.
 • El web Formación y Empleos, on trobaràs informació sobre els cursos SOC i altres recursos per a la formació i l’ocupació.

Conclusió

En resum, els cursos del SOC gratis en català són una excel·lent opció per millorar la teva formació professional i accedir al mercat laboral amb més garanties. Els cursos del SOC t’ofereixen una formació de qualitat, gratuïta, flexible, reconeguda i orientada a les teves necessitats i interessos. A més, els cursos SOC et permeten obtenir un certificat de professionalitat, que és un títol oficial que acredita les teves competències professionals.

Si vols aprofitar aquesta oportunitat i trobar el curs del SOC que més et convé, pots fer servir el buscador de cursos, especialitats i centres de formació del web del SOC o consultar altres fonts d’informació com Formación SOC, SEPE Cursos Gratis o Formación y Empleos. Allà podràs veure tota l’oferta formativa disponible i els requisits per accedir a cada curs.

No ho dubtis més i apunta’t al curs SOC que més t’agradi. És una inversió en el teu futur que t’obrirà les portes a noves oportunitats laborals. Recorda que la formació és la clau per l’èxit professional. Anima’t i comença avui mateix el teu camí cap a l’ocupació!

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic en el botó OK, acceptes el processament de les teves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad