portes obertes 2017

INTERCANVI 2018

Hem entrevistat a un grup d’alumnes del Bernat el Ferrer que van participar en el programa d’Intercanvi de pràctiques a empreses alemanyes del 2017.
Aquests alumnes ens han explicat les seves experiències durant els 14 dies que van passar a la ciutat alemanya de Rosenheim. Allà van conviure amb famílies alemanes que els van portar a visitar altres ciutats del país i els van ajudar amb les pràctiques de treball a les empreses. Ens van explicar diverses anècdotes com ara que durant els 14 dies d’abril que van passar a Alemanya no va ploure cap dia i van tornar bronzejats.

Referent a la cultura del país tots han coincidit que l’alemany és força difícil però que la forma de viure es bastant semblant a la nostra excepte en els horaris dels àpats, ja que ells dinen i sopen molt d’hora. També coincideixen en que a Alemanya és té una vida més còmoda, millors cotxes, cases, carrers més nets. La gent és més reservada, però més respectuosa amb els altres i amb el medi ambient. Els nostres alumnes també creuen que a Alemanya es dóna prioritat als estudis i per això hi ha molts ajuts econòmics...
Malgrat que cap dels entrevistats els agradaria treballar allà, pel tema de l’idioma, la majoria coincideixen en què voldrien repetir l’experiència, ja que conèixer persones de diferents cultures ha estat una oportunitat que els ha fet créixer com a persones.