portes obertes 2017

Gala final Operació Poesia

La gala final del concurs Operació Poesia d’enguany, va tenir lloc el passat 28 de maig a la sala d’actes del nostre institut.
L’Operació Poesia és un projecte que es realitza a tot 2n d’ESO amb la professora Montserrat Forcada i Cot, qui n’és l’ànima i la ideòloga, on la poesia és el fil conductor i motor d’aprenentatge de la llengua i de la cultura catalana. Els alumnes fan un estudi d’un poeta català i n’estudien el context històric, el moviment literari, la vida i l’obra. Fan diversos tallers de poesia i escriuen poesia inspirant-se en obres d’art i també agafant com a modelatge els millors poetes de la literatura catalana a partir de Verdaguer. VIDEOS CANAL YOUTUBE
 
A la part final del projecte, fan un estudi exhaustiu d’un poema de l’autor que els ha tocat (cada alumne un poema diferent) el qual hauran d’aprendre a recitar i a interpretar de memòria. La Gala Final està formada pels alumnes que reciten millor.
Aquest any hi havia 60 finalistes que van arribar a l’esperada final. Ramon Graells, el nostre director, Carme Sanjuan, cap d’estudis, i Alexandra Morera, poetessa i rapsoda de la nostra vila i directora del programa Essències de Ràdio Molins de Rei, formaven el jurat que, certament, ho va tenir molt difícil per a escollir els guanyadors. Finalment, els premis van ser per a:
  • Millor dicció: Daniel González per Cançó de l’amor efímera de Joan Salvat-Papasseit.
  • Millor posada en escena: Maria Sojo per Ulls meus, ulls que viviu goluts de Carles Riba.
  • Millor dicció: Marc Vozmediano per No pas l’atzar ni tampoc la impostura de J.V. Foix, i Mònica Palomino per Assaig de càntic en el temple de Salvador Espriu.
Els felicitem a tots quatre molt vivament i felicitem tots els participants que ens van fer delir amb la seva interpretació dels poemes, així com familiars i amics que ens van acompanyar en aquest acte tan emotiu.
Us esperem l’any vinent a la que serà la V Gala Final del projecte Operació Poesia de l’INS Bernat el Ferrer!