portes obertes 2017

BECAS ERASMUS+ PROFESSORS FP

Aquest any l’institut ha obtingut tres beques Erasmus+ de la branca administrativa per a docents de FP. Els alumnes de 2n d’ Assistència a la Direcció han entrevistat als professors que van gaudir d’ aquesta formació: en Josep González, l’ Eva Corral i la Montse García, que van passar una setmana a Irlanda, Finlàndia i Anglaterra respectivament. Temps d’oci a Hèlsinki
En Josep va visitar algunes de les empreses irlandeses que reben als nostres alumnes en pràctiques.
L’ Eva va realitzar una visita a un centre de Formació Professional a Oulu i a la ciutat de Tempere, on va poder gaudir de la competició internacional d’habilitats professionals.
La Montse va fer un curs d’emprenedoria i va establir contactes amb empreses angleses per enviar alumnes en pràctiques.
Tots tres coincideixen en què és una experiència molt enriquidora que recomanen tant a alumnes com a professors. “El fet de trobar-te amb situacions reals t’obliga a comunicar-te en anglès i agafar confiança . Te n’adones que saps més paraules en anglès del que pensaves i utilitzes vocabulari que tenies al teu cap i no eres conscient que hi eren”, ens comenta l’Eva.
Temps d’oci a Hèlsinki.

Cadascú dels professors ens destaca el que més els hi va agradar, “compartir l'experiència amb els meus companys d'Erasmus dels quals, fins al moment d'anar a Dublín, no en sabia res d'ells. Una altra cosa que valoro molt positivament va ser l'estada a la casa d'una família irlandesa. Cada dia, durant el sopar teníem converses molt interessants en anglès, la qual cosa em feia sentir molt còmode ja que em tractaven com a un membre més de la família.”, ens explica en Josep.
“Aprendre noves metodologies i descobrir com s’impulsa l’emprenedoria a Anglaterra va ser molt interessant”, ens explica la Montse.
Els tres coincideixen en què és una bona manera de practicar l’idioma, de conèixer els costums i tradicions del país que visites, de crear nous vincles amistosos i de trencar els tòpics que tenim sobre la gent d’altres
països.
L’Eva a la competició internacional de Tempere.

L’Eva a la competició internacional de Tempere.Els professors aconsellen als futurs Erasmus “que no tinguin por i s’ animin a participar. El nivell d’ una llengua es perd si no es fa servir, així que s’ han d’ aprofitar experiències com aquestes”, “que s’engresquin i aprofitin aquestes oportunitats. Tornes ple d’energia i amb moltes ganes de començar nous projectes”.
Desprès d’escoltar els testimonis dels professors ens sembla una experiència molt temptadora i els agraïm que l’hagin compartit amb nosaltres. Aquestes van ser les seves paraules per definir la seva vivència de l’Erasmus: “AMISTAT”, “GRATIFICANT” I “ENRIQUIDORA”.